Natuurlijke bescherming

Een eerlijke en zuivere keuze

Met Auro natuurlijke verven is het mogelijk om je creativiteit de vrije loop te laten. De natuurlijke pigmenten creëren unieke kleureffecten. Voor een gezonde leefomgeving in uw huis is de bio verf van Auro de beste keuze en op ieder etiket staat precies de samenstelling van het betreffende product.

Ook bij de wandverven staat het principe van eerlijke verf hoog in het vaandel en worden er geen chemische toevoegingen gebruikt.

 

Dispersie wandverven: Voor dekkende muurverven op behang en gipsplaten zijn er verschillende wandverven in verschillende kwaliteiten verkrijgbaar. Afhankelijk van het gebruik bieden wij meerdere verven om uit te kiezen.

 

Kalkverven: De traditionele kalkverf zoals die vroeger werd gebruikt is herontdekt. De grondstof van dit gebruiksklare product in de blauwe emmer, is een hoogwaardig speciaal gedispergeerde witkalk hydraat (gebluste kalk) van uitstekende kwaliteit. De kalkverf is vrijwel overal te gebruiken door de goede hechting op bijna alle minerale ondergronden, maar bijvoorbeeld ook op gipsplaten, Raufaserbehang en leem. Door de vochtregulerende eigenschappen ondersteunt de kalkverf het woonklimaat in de woning en gaat schimmelvorming tegen.

 

Verf in poedervorm: Kalkcaseïne verf is een goed alternatief als er beslist geen oplosmiddelen in de verf mogen voorkomen. Deze verf is prima te gebruiken op vele oppervlakken binnen, maar kunnen niet in vochtige ruimten gebruikt worden. Het poeder wordt eenvoudig (bijv. met een mixer op de boormachine) vermengd met water. De klaargemaakte verf dient binnen 10 uren verwerkt te worden.

 

Muurverf mengkleuren: Een feest voor de verbeelding na alle witte eentonigheid. De mogenlijkheden zijn onbegrensd. De muurverfmengkleuren kunnen gebruikt worden om de muurverven of pleisters op kleur te brengen, in iedere denkbare verhouding. Voor wie een sterkere kleur wil, kan de kleuren ook puur gebruiken of onderling mengen.

 

Speciale wandverven: Meestal hebben muurverven alleen de taak om een wand of plafond te verfraaien, maar de nieuwe generatie muurverven kan meer dan dat! Deze zorgt niet alleen voor zichtbare frisheid, maar neutraliseerd met behulp van licht ook nog schadelijke stoffen en geurtjes in de lucht en zorgt daardoor voor een gezonde woonomgeving.

Het beste effect met friswit wordt bereikt met daglicht, maar kunstmatige lichtbronnen zijn ook geschikt. In ieder geval wordt de werking van de friswit met de jaren niet minder, maar blijft zijn gehele levensduur constant.

 

Auro natuurverven biedt meerdere speciale muurverven, zoals bijvoorbeeld de anti-schimmelverf of silicaatverf op ecologische basis en zonder acrylbinder.

 

Pleisters: Gepleisterde wanden laten een ruimte meer leven wat resulteerd in een warmere uitstraling. Gemakkelijk aan te brengen met een roller of kwast, heeft Auro kant en klare pleisters in verschillende korrelgrootte en dichtheid, zowel dispersie als kalkpleisters. Kalkpleister is de eerste keuze bij het voorkomen van schimmelvorming.

 

Kalk glansstuc: Met de Auro 342 Kalkmuurvulmiddel kunt u een decoratief glanzend, goed verdicht oppervlak verkrijgen dat zijdezacht aanvoelt. Het product geeft een fraai marmereffect. Idereen die dit oppervlak  gezien en aangeraakt heeft staat versteld. Door de goede verdichting bij het verwerken geeft het een sterke afwerklaag. Door daarna het oppervlak te behandelen met een kleurloze was wordt een waterafstotende laag gevormd, waardoor het eventueel ook in vochtige ruimten (badkamer,keuken) gebruikt kan worden. Een goed verdicht oppervlak wordt verkregen door het Kalkmuurvulmiddel (evt.aangekleurd) met een spaan met druk aan te brengenop het oppervlak. Zie instructiefilmpje van productnummer 342 hier op de site.

 

Wandlazuur: Door toepassing van transparante glaceerverf in complementaire of contrasterende kleuren ontstaat een mooie natuurlijke afwerking met diepte.