Natuurlijke bescherming

Een eerlijke en zuivere keuze

Kennismaking
            

Wat is AURO consequente natuurverf?

Grondstoffen 
Een essentieel gedeelte van de productie van natuurverf vindt niet in het bedrijf, maar in de natuur plaats. Namelijk door syntheseprocessen in planten, door zonlicht als 'onuitputtelijke' energie.

 

Bijvoorbeeld

Lijnolie: Vanwege het hoge gehalte aan enkelvoudig-, en meervoudig onverzadigde vetzuren hardt lijnolie door zuurstofopname geleidelijk uit, waardoor ze zeer geschikt is als bindmiddel in olieverven. Deze hoofdgrondstof wordt door boeren uit de regio uitsluitend biologisch verbouwd; daardoor blijven ook de transportwegen kort. Lijnolie zorgt voor een hoge elasticiteit en vloeibaarheid.

 

Natuurlijke oplosmiddelen.
Auro natuurverven vermeldt duidelijk op de verpakking en in de productinformatie of de producten eventueel (natuurlijke) oplosmiddelen bevatten. "Oplosmiddelvrij" spreekt voor zich. "Aqua" betekent dat de producten waterverdunbaar zijn, oplosmiddelarm of oplosmiddelvrij en gereedschap met water en zeep kan worden gereinigd. De vermelding "Classic" geeft aan dat men te maken heeft met citrusolie houdende producten.

 

Damarhars: een belangrijk bindmiddelbestanddeel in AURO producten. Door nauw contact met leveranciers, worden er voor de winning concrete ecologische en sociale randvoorwaarden gesteld. Dit duurzame beheer van het regenwoud laat het ecosysteem intact en biedt de bewoners een vaste bron van inkomsten.
 
Deze nagroeibare grondstoffen worden met weinig energie en zonder milieubelastend afval tot producten verwerkt. Auro consequente natuurverven worden zonder meer in de ecologische kringloop opgenomen.

 

Composteren
Voor onze natuurproducten sluit de kringloop zich bij het proces van composteren. AURO vloeibare, vaste en ingedroogde productresten zijn -zoals onderzoek heeft aangetoond- weer tot voedselrijke aarde composteerbaar.