Natuurlijke bescherming

Een eerlijke en zuivere keuze

Hout is een levendig materiaal. Dat zie je niet alleen uiterlijk maar je voelt het ook. In deze tijd, waar meer allergieën en luchtwegaandoeningen voorkomen, is het populairder dan ooit. Massief houten vloeren kunt u snel, gemakkelijk en grondig reinigen. Op natuurlijke wijze behandeld, kunnen de open poriën eenvoudig vocht opslaan en weer afgeven.

 

Hoogwaardige vloerwas en olie van Auro zijn de eerste keus als het gaat om een natuurvriendelijke afwerking van de vloer waar u nog jaren plezier van zult hebben. De samenstelling van de producten, die tientallen jaren getest zijn, is puur plantaardig en mineraal, en wordt gemaakt met het idee om het milieu (en mens en dier) zo min mogelijk te belasten.

 

In het Auro assortiment vindt u voor elke houtsoort, op wat voor ondergrond ook, de juiste bescherming  en  onderhoudsproducten. Ook kunt u bij Auro de lijm en onderhoudsproducten krijgen voor het lijmen en onderhouden van bijvoorbeeld kurk, linoleum en ook tegelvloeren.

 

Er is keus uit 3 systemen nl. PurSolid, Aqua en Classic producten. 

 

PurSolid: Geven het hout een levendige diepe honingtint, deze producten bevatten geen organische vluchtige oplosmiddelen of water, en hebben een extreem hoog rendement.

 

Classic: Geven het hout een lichte honingtint en bevatten een natuurlijk oplosmiddel (citrusolie) en zijn sneldrogend.

 

Aqua: Geven het hout weinig kleur en een natuurgetrouwe uitstraling, zijn vrij van organische oplosmiddelen en geurarm.

 

Afhankelijk van de behoefte en voorkeuren zijn er verschillende behandelmethoden:

 

Olie: Olie versterkt en verdiept de kleur van elke houtsoort. De olie laat de natuurlijke noesten en nerven van het hout mooi uitkomen. Olie en was is de meest gangbare manier om een vloer ademend  te behandelen en tegelijkertijd te beschermen tegen vocht en vuil.

 

Was: In de was gezette vloeren onderscheiden zich door een mooi satijnen glans, en een zijdezacht aanvoelend oppervlak. De waslaag is niet alleen optisch mooi maar vormt ook een dun ademend laagje waardoor de vloer zeer slijtvast wordt.

 

Lak: De Auro vloerlak zijdeglans maakt deel uit van de watergedragen serie van Auro producten. Het hout behoudt de ademende werking en biedt een goede en gemakkelijk te onderhouden bescherming.

 

Loog en zeep:  Houten vloeren behandeld met loog en zeep hebben een natuurlijke en lichte uitstraling. De vloer is na droging direct belastbaar, maar moet door regelmatig te zepen, vaker nabehandeld worden. Gezeepte vloeren lenen zich het beste voor ruimten die minder intensief belopen worden (bijv. de slaapkamer) Er zijn aparte logen voor naaldhout en loofhout en ook witte en naturel zepen.